Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Týdeník pro všechny, kdo rádi vaří

23

Český kulinář č.23

NEJLEPŠÍ DIETA

ZARUČENÝ NÁVOD JAK ZHUBNOUT
Nejenom pro novoroční předsevzetí ale všeobecně pro naše dobro je zásadní přivyknout si konzumovat menší a posléze malé porce jídla. Jíst pokud možno pravidelně a v podstatě to je celá dieta.
více...

Nejenom pro novoroční předsevzetí ale všeobecně pro naše dobro je zásadní přivyknout si konzumovat menší a posléze malé porce jídla. Jíst pokud možno pravidelně a v podstatě to je celá dieta.
Mezi současné trendy pro redukci váhy patří zásah, kterým se zmenší obsah našeho žaludku. Následné výsledky jsou zaručené a našinec konzumuje dál to, co má rád, jen toho neseže…, pardon nespořádá tolik jako dříve. V tom je v podstatě celý trik.
Věřte mi, že si zmenšení žaludku můžete provést sami doma a bez rizika, že vám při podvazování části trávicího ústrojí někdo ublíží. Jediný instrument je v tomto ohledu vaše odhodlání a vůle. Stačí totiž dva nebo tři týdny jíst o třetinu menší porce než jste zvyklí a pokud chcete být razantnější, uberte i polovinu z porcí. Případně to čiňte postupně a každý týden snižujte dávku. Své jídlo rozdělte rovnoměrně a pravidelně do denního režimu snídaně, oběd večeře, případně proložte svačinkou a vydržte to. Ničím se nedojídejte a hlavně se nepřejezte. Někomu pomůže menší a větší miska, která odměří dávku tedy porci, jiný zase přesně odvažuje a ukrajuje, jak libo. Nabízí se taktéž počítání energetických hodnot ale, pokud si chcete „scvrknout“ žaludek, kilojouly nehrají roli. Malé porce mohou být tučné, kořeněné i sladké. Nejpodstatnější je totiž zvyknout naše tělo na menší dávky a věřte, že se během několika týdnů upraví naše zažívání tak, že větší porci už nedáte, jak je zvykem dnes říkat.
O tom že méně, je více se přesvědčte sami … samozřejmě za předpokladu, že hledáte nějakou zaručenou dietu.

Dobrou chuť nejenom na malé porce v příštích dnech Vám přeje Petr Stupka

STUDIO KULINÁŘ

V těchto se dnech se počíná budovat STUDIO KULINÁŘ PETRA STUPKY. Bude v Českých Budějovicích a nabídne KURZY VAŘENÍ pro každého, speciální doplňky a vybavení do vaší kuchyně, celou škálu originálního KOŘENÍ a různé chuťovky pro vaše všední i sváteční vaření. Ve se také bude natáčet seriál zatím pracovně nazvaný "MALÁ ŠKOLA VAŘENÍ". Ten bude také k dispozici všem kdo navštěvují tyto stránky. Zanedlouho bude založen KLUB KULINÁŘ a mnoho dalšího. Sledujte stránky ČESKÝ KULINÁŘ!   

Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]