Nejenom pro novoroční předsevzetí ale všeobecně pro naše dobro je zásadní přivyknout si konzumovat menší a posléze malé porce jídla. Jíst pokud možno pravidelně a v podstatě to je celá dieta.
Mezi současné trendy pro redukci váhy patří zásah, kterým se zmenší obsah našeho žaludku. Následné výsledky jsou zaručené a našinec konzumuje dál to, co má rád, jen toho neseže…, pardon nespořádá tolik jako dříve. V tom je v podstatě celý trik.
Věřte mi, že si zmenšení žaludku můžete provést sami doma a bez rizika, že vám při podvazování části trávicího ústrojí někdo ublíží. Jediný instrument je v tomto ohledu vaše odhodlání a vůle. Stačí totiž dva nebo tři týdny jíst o třetinu menší porce než jste zvyklí a pokud chcete být razantnější, uberte i polovinu z porcí. Případně to čiňte postupně a každý týden snižujte dávku. Své jídlo rozdělte rovnoměrně a pravidelně do denního režimu snídaně, oběd večeře, případně proložte svačinkou a vydržte to. Ničím se nedojídejte a hlavně se nepřejezte. Někomu pomůže menší a větší miska, která odměří dávku tedy porci, jiný zase přesně odvažuje a ukrajuje, jak libo. Nabízí se taktéž počítání energetických hodnot ale, pokud si chcete „scvrknout“ žaludek, kilojouly nehrají roli. Malé porce mohou být tučné, kořeněné i sladké. Nejpodstatnější je totiž zvyknout naše tělo na menší dávky a věřte, že se během několika týdnů upraví naše zažívání tak, že větší porci už nedáte, jak je zvykem dnes říkat.
O tom že méně, je více se přesvědčte sami … samozřejmě za předpokladu, že hledáte nějakou zaručenou dietu.
Dobrou chuť nejenom na malé porce v příštích dnech Vám přeje Petr Stupka
V těchto se dnech se počíná budovat STUDIO KULINÁŘ PETRA STUPKY. Bude v Českých Budějovicích a nabídne KURZY VAŘENÍ pro každého, speciální doplňky a vybavení do vaší kuchyně, celou škálu originálního KOŘENÍ a různé chuťovky pro vaše všední i sváteční vaření. Ve se také bude natáčet seriál zatím pracovně nazvaný "MALÁ ŠKOLA VAŘENÍ". Ten bude také k dispozici všem kdo navštěvují tyto stránky. Zanedlouho bude založen KLUB KULINÁŘ a mnoho dalšího. Sledujte stránky ČESKÝ KULINÁŘ!