Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

VEJCE - VAŘENÍ

Existuje celá řada zarušených triků jak správně vařit vejce. Nejdůležitější jsou tato pravidla.
     - vejce, která se budou vařit vyjměte předem z lednice a nechte v pokojové teplotě zahřát
     - vkládejte je opatrně, za pomocí lžíce do studené vody s trochou octa a soli vodu dolijte nebo uberte tak aby vejce byla jen mírně ponořená
     - pozvolna je přiveďte k varu a stejně pozvolna je vařte patřičnou dobu
     - vejce "do skla" jen lehce sražená 2 minuty, na měkko 3 - 4 minuty, na hniličku 6 - 7 minut, na tvrdo 8 - 10 minut, záleží také na velikosti vajec
     - vařená vejce intenzivně zchlaďte proudem studené vody
     - pro snazší loupání je průběžně máčejte ve studené vodě nebo loupejte přímo pod vodou

Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]