Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

TRIK NA ČÍNU

Chcete-li si udělat směs "ala čína" je to jednoduché. Vejce, škrobovou moučku, sůl a koření důkladně promíchejte spolu s kousky masa (alternativně s předem uvařeného sojového masa nebo kousky tofu). Takto naložené maso zprudka opékejte v oleji na pánvi. promíchávejte a rozšťouchávejte aby se vám kousky nespekly k sobě. Když na povrchu masa nejsou patrné syrové části, počněte postupně přidávat zeleninu, houby a další součásti. Když je vše zasmahnuté vlijte do pánve zálivku. Tu připravíte tak, že vodou či vínem vypláchnete misku po naloženém mase. Podle charakteru pokrmu přidejte do zálivky sojovou omáčku, ocet či víno případně i trošku škrobové moučky. Zálivka se během chvilky počne vařit a pak už jen krátce vše zaduste a hned podávejte. Do některých pokrmů můžete přimíchat na závěr česnekový, červený či jinak ochucený olej. Ten pokrm jaksi naleští - je na pohled chutnější.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]