Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

SÓJOVÉ MASO

Při úpravě suchého sójového masa je důležité jeho úvodní zpracování, kdy se namáčí a vaří. Je důležité ochutit už i namáčecí vodu tak aby namáčené maso získalo chuť. Když nabobtná, je dobré prvotní tekutinu z hmoty vymáčknout a vařit maso ve vodě čisté opět patřičně ochucené s ohledem na pokrm, který chceme ze sojové bílkoviny připravit. Po uvaření je třeba opět z masa vytlačit ochucenou vodu. Pak už lze sójové maso dál upravovat podle libosti. Tímto postupem dosáhneme toho, že maso ztratí nepříjemnou pachuť, která je při jeho konzumaci mnohým osobám na obtíž.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]