Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

POHANKA - VAŘENÍ

Pohanku v podstatě není třeba vařit ale stačí ji pouze spařit vroucí vodou, případně kratičce zavařit a pak ji nechte, jak to dělaly naše babičky, dojít pod pokličkou v peřinách. Pochopitelně to můžete zkusit i v mírně předehřáté troubě - do 100 stupňů. Tekutiny se na pohanku dává stejně jako třeba na rýži, tedy dvojnásobné množství. Určitě je dobré spařit pohanku ochucenou tekutinou - osolenou a okořeněnou vodou, vývarem, sladkým mlékem a podobně.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]