Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

PIŠKOTOVÉ TĚSTO

Základní poměr surovin - jedno vejce - lžíce krupicového cukru - lžíce polohrubé mouky
Postup - nejprve ušlehejte pevný sníh z bílků, pak postupně vmíchejte do sněhu cukr, následně žloutky a na závěr po lžících mouku.
Pečení - v předem vyhřáté troubě na 180 - 190 stupňů - pro pečení ji můžete trochu zmírnit (170) - plát těsta se peče 5 - 7 minut.
Hebký, vláčný piškot - docílíte přidáním trochy oleje a škrobové moučky (přimíchejte ji do mouky). Na 4 vejce lžíce oleje a lžička škrobu.
Kakaový piškot - do mouky namíchejte lžíci kakaového prášku a do těsta přidejte trochu oleje
Kávový piškot - do mouky vmíchejte půl lžíce instantní kávy 

 

 

Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]