Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

KOUZLA S MÁSLEM

V jedné starodávné kuchařské knize se píše, že do všeho je dobré máslo a věřte, že to je pravda. Zkuste přidat trochu másla do libovolného vývaru, hned při vaření. Oříšek másla, jak říkaly naše prababičky patří do vařených krup i luštěnin a také nudlí či těstovin. Také do všech dušenin se kousek másla dobré přidat neboť máslo dokáže spojit a provázat chutě.
Kulinářský poklad v pravém slova smyslu tvoří ochucené máslo.Vykouzlíte ho třením změklého másla s posekanými bylinkami a solí - bylinkové máslo, s hořčicí a sardelkou - sardelové máslo, s česnekem a pažitkou nebo petrželovou natí - česnekové máslo a tak by bylo možné pokračovat dál. Plátek ztuhlého ochuceného másla na upečeném mase nebo vařených bramborách je určitě kuchařským drahokamem nejvyšší kvality.  Můžete se také setkat s termínem francouzské máslo - to se většinou jedná právě o různě ochucená másla přidávaná k pokrmům. 

Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]