Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

KNEDLÍK V UBROUSKU

V dobách kdy nebyl k dispozici alobal a o mikroténové či smršťovací fólii nikdo netušil používali kuchařky a hospodyně k uvaření některých druhů knedlíků či rolád plátěný ubrousek, který zpravidla potřely tukem a pak do něho zabalili směs krájené žemle a spojovacího těstíčka. Válec pak svázaly motouzem a zvolna budoucí knedlík vařili v páře nebo vroucí vodě. V současnosti potřebujete k uvaření "ubrouskového knedlíku" mikroten nebo smršťovací fólii a kus alobalu, neboť nejprve zabalíte syrovou směs na knedlík do mikroténu. Ten by ale při vaření nedržel tvar a proto ho následně obalíte v hliníkové fólii, kterou na koncích zstočíte a tím uzavřete. Vyzkoušejte VESELÉ KNEDLÍČKY, POHANKOVÉ KNEDLÍKY.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]