Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

AVOKÁDO - ZRALÉ ČI NEZRALÉ

Na trhu jsou dva druhy avokáda - zelené s hladší slupkou a tmavé až černé s hrbolatým povrchem. Pod pevnou slupkou je cenná dužina, která se konzumuje zralá, tedy měkká až mazlavá. Tvrdé tedy nezralé avokádo dozraje při pokojové teplotě během dvou nebo tří dnů. Poznáte to tak že pod pevnou slupkou jde snadno promáčknout. Nezralé avokádo má nepříjemnou chuť podobně jako třeba nezralé banány.

Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]