Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

vepřové plíce a srdce - plíčky

také kořínek - srdce se upravuje také samostatně

vepřový bok

poměrně tučné maso z pupku a hrudi

vinný list - list viné révy

spařený list případně nasolený pouřívaný především ve střdomožské kuchyni

víno bílé

všeobecně platí čím kvalitnější víno do pokrmu vložíte tím lépe

víno červené

v pokrmu se projeví i jeho barva a pochopitelně i chuť

višně

letní ovoce výrazné natrpklé chuti

vlašské ořechy

zdejší ořechy využívané především do cukrovinek a jemného pečiva

výhonky

Různé výhonky semínek řeřichy, vojtěšky, řepy a dalších. Velmi cenné potraviny považované za nejčerstvější zeleninu vůbec.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]