Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

úhoř

trochu jiná ryba se svazčitým masem bez kostí

ústřice

labužnické mušle konzumované převážně za syrova

ustřicová omáčka

výrazná zpravidla dosti slaná omáčka ze zkvašených mušlí - používá se podobně jako sojová a rybí omáčka

uzená makrela

u nás velmi populární uzená ryba

uzená slanina - špek

solí naložený a pak uzený pruh vepřového sádla - případně výrazně prorostlého boku

uzená šunka

uzené maso z kýty speciálně nakládané

uzené maso

vepřové maso naložené v soli a následně vyuzené kouřem - na trhu různé kvality často masírovaného a nepřirozeně upraveného masa

uzené ryby

různé druhy sladkovodní i mořské

uzený sýr

zpravidla typu eidamské cihly - také ovčí sýry
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]