velké druhy garnátů s tmavšími pruhy na silném ocase
semena rdesnovité rostliny, spařují se vroucí vodou, vývarem a nechají bez varu dojít, konzumuje se loupaná, šedozelená je chutnější, hnědavá je loupána za tepla
tuzemská populární lihovina často využívaná při pečení a přípravě nápojů
dlouhé širší nudle z tvrdé pšenice - často i ochucené
lusky a dřeň afrického stromu - dává nakyslý charakter pokrmů
většinou ze sýrů nižší kvality - různě ochucené
jemná velmi křehká játra vhodná k rychlé přípravě (ala minute)
maso skotu do jednoho roku života - nejlepší pak z mléčných telat
těstoviny vaječné nebo bezvaječné, nejčastěji z pšeničné mouky
sojový sýr nevýrazné chuti - na trhu též ochucený, uzený a podobně - při úpravě je dobré ho výrazněji ochutit
sladkovodní ryba původem z daleké Rusi - tučnější maso, často se udí
podobný bledému rajčeti - konzumuje se celý
hlíza konzumovatelná jak za syrova, tak vařená, dušená a podobně - má příjemnou, jemnou, lehce oříškovou chuť
svinuté taštičky z nudlového těsta s různou náplní
nejčastěji jako rybí filé - mražené ale také čerstvé filety - velmi kvalitní jsou tresky sušené
u nás zpravidla nerafinovaný, hnědavý v různých druzích
mořská ryba v mnoha druzích i velikostech - zpravidla tmavé pevné maso
nejčastěji v oleji nebo vlastní šťávě - v různé kvalitě