Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

růžičková kapusta - belgická či bruselská kapusta

drobné výhonky, hlávky - povařené nebo dušené do polévek a různých pokrmů

rybí filé

filety zpravidla z tresky - lze ho nakoupit v různé kvalitě nejčastěji mražené

rybí omáčka

speciální omáčka z prokvašených ryb - různě ochucená

rybíz

letní tradiční ovoce našich zahrádek

ryngle

letní ovoce různých druhů a kvalit

rýže

nejkonzumovanější obilnina na světě - různé druhy dle délky zrna a vlastností obilek -

rýže dlouhozrnná loupaná

tradiční druh rýže - zpravidla méně lepkavá než kulatozrnná, neobsahuje lepek

rýže kulatozrnná loupaná

tradiční surovina, běžná pro čínskou kuchyni - případně v úpravě parboiled pro zachování živin a menší lepkavost, neobsahuje lepek

rýže natural - hnědá neloupaná rýže

celozrnná rýže - pro vaření potřebuje více vody a delší dobu na uvaření

rýžové nudle

různých šířek a délek - jsou zpravidla velmi brzo vařené

rýžové těstoviny

různé druhy těstovin z rýžové mouky

tuřín - rutabaga

kořen se žlutavou dužinou, snese různé tepelné úpravy, snadno se rozvaří, nejkvalitnější je v zimním období

zelí hlávkové letní - ranné zelí

konzumace za syrova i krátce spařené, také ve variantě zelí se špičatou hlávkou
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2020 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]