velmi jemně mletý, rafinovaný cukr
pod tímto pojmenováním se zpravidla rozumí směs drobných krevet, chobotniček, mušlí, kalamárů a podobně
jemná chuť estragonu se v pokrmech značně rozvine, proto ho užívejte šetrně - francouzský je jemnější, pravý nebo ruský nahořklý a ostrý
nejjemnější část hovězího, válec masa vrostlý pod páteří - na steaky (bifteky) a další minutky - anglicky filet of beef nebo undercut
zpravidla se prodává instatntní, tedy předvařená - je vařené do 5 minut, běžná krupice se vaří 20 minut - podává se jako kaše nebo opečené řezy ze ztuhlé kaše - také vhodná na zahušťování, do těst a podobně
malý oranžový plod v nafouklém kalichu - efektní na ozdobu dezertů
drobné cibulky v pikantním nálevu
sušené plody pimentovníku s mnohoznačnou výraznou vůní a chutí - součást divokého koření
sladkovodní ryba často chovaná v klecích - dovážená hojně z Vietnamu - zpravidla mražené filety s nástřikem vody
druhy paprik výrazné chuti a vůně, jejich zrnka a žebra (žíly) většinou obsahují silně štiplavou látku, jejich slupka je zpravidla velmi tuhá a je třeba je loupat
různé barevné i tvarové varianty, konzumace za syrova i pro tepelnou úpravu, jádřince s přirostlou stopkou odstraňte
mletá dřeň sušených paprik, její chuť i vůni umocní rozpuštění v tuku, pozor rychle se spálí a zhořkne - široká škála barev a chutí a různé stupně štiplavosti
semena stromu juvie ztepilé - v pevné silné skořápce nebo vyloupané
zpravidla ovčí sýr pařený - výrazné, nakyslé chuti - často se zauzuje
tradiční uzenářský výrobek různých kvalit i ochucení
tvrdý sýr výrazné chuti a vůně - lze s ním zahušťovat a ochucovat pokrmy - na trhu v různé kvalitě
nasládlý kořen podobný kořenové petrželi, používaný například do bramborové kaše
dýně diskovitého tvaru s moučnou dužinou, konzumuje se včetně slupky, zpravidla tepelně upravená
lehce štiplavé duté listy mají velmi široké využití v kuchyni