Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

cibule jarní - naťová cibule

jemnější, než zralá cibule - nesnese dlouhou dobu pečení či smažení zvlášť zelené části

hovězí roštěnec - nízký roštěnec - roštěná

plochý válec svaloviny z vrchní části hřbetu - na minutky (steaky), rostbif a jiné - francouzsky entrecote (antrekot)

nakládaná zelenina - sterilovaná zelenina

u nás nejčastěji ve sladkokyselém, kořeněném nálevu

nakládané cibulky - perlové cibulky

drobné cibulky v pikantním nálevu

nakládané papriky - kapie

papriky zavařené v různých nálevech, celé, plněné, krájené, grilované a loupané

nektarinky

sezonní ovoce s hladkou pevnou slupkou - podobné broskvím

nové koření - pimento, jamajský pepř

sušené plody pimentovníku s mnohoznačnou výraznou vůní a chutí - součást divokého koření

nudle domácí

zpravidla vaječné těstoviny - ručně vyválené těsto krájené na široké, střední nebo velmi jemné nudle

sýr s modrou plísní - Niva

sýry tvarohovité konzistence s naočkovanou modrou či modrozelenou kulturou plísně, zrající - mají výraznou chuť
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]