Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

droždí čerstvé - kvasnice, pekárenské d.

lisované kvasnice - kostičky o váze cca 40g

endivie - kadeřávek

kadeřavé listy i hlávky různých barevných i tvarových variací - podle charakteru možno konzumovat jak syrové, tak krátce tepelně opravované

kachna

tradiční drůbež výrazné a specifické chuti a vůně, zpravidla dosti tučná

kachna barberka - husokachna

kříženec pižmové a pekingské kachny - masitější a méně tučné kusy se zachováním chuti kachního masa

kachna divoká

pernatá zvěřina zpravidla upravovaná pečením na zelenině a koření

kachní játra

jemná játra k použití stejně jako jiná drůbeží - stačí poměrně krátká tepelná úprava

kachní prsa

Seříznutá svalovina kachních prsou s kůží.

kadeřávek

charakterem podobný kapustě, mladé listy lze konzumovat za syrova, jinak krátce spařit a případně dále upravovat

kajan - holubí hrách

béžová semena podobná hrachu mají nasládlou chuť - namáčet a vařit stejně jako hrách

kajenský pepř

z pálivých chilli papriček a dalších přísad, velmi výrazné koření - je nutné používat ho jen velmi opatrně

kakao

prášek z kakaových bobů

kamut

předchůdce dnešní tvrdé pšenice - dlouhé obilky mají vysoký obsah vitaminů a minerálů - velmi cenná obilnina

kandované ovoce

proslazené kousky různých druhů ovoce doplněné kůrou citrusů - do dezertů, pečiva

kapary

poupata keře rozšířeného ve Středomoří - nakládané v soli, v nálevu slaném či nakyslém - výrazné v salátech, zálivkách ale i pokrmech

kapr

nejrozšířenější chovaná ryba v našich krajích - velmi kvalitní potravina

kapusta

před další úpravou krátce spařit vroucí vodou, či povařit v páře - mladá do salátů - jinak dušená a podobně

kardamom - kardamon

drobné lusky - zelenavé jsou výraznější než bílé, v indické kuchyni k ochucení rýže a mnoha pokrmů

kari koření

směs koření - zpravidla obsahuje semletou kurkumu, koriandr, pískavici, zázvor, římský kmín a chilli - podle výrobce se často dosti odlišuje
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]