lisované kvasnice - kostičky o váze cca 40g
kadeřavé listy i hlávky různých barevných i tvarových variací - podle charakteru možno konzumovat jak syrové, tak krátce tepelně opravované
tradiční drůbež výrazné a specifické chuti a vůně, zpravidla dosti tučná
kříženec pižmové a pekingské kachny - masitější a méně tučné kusy se zachováním chuti kachního masa
pernatá zvěřina zpravidla upravovaná pečením na zelenině a koření
jemná játra k použití stejně jako jiná drůbeží - stačí poměrně krátká tepelná úprava
Seříznutá svalovina kachních prsou s kůží.
charakterem podobný kapustě, mladé listy lze konzumovat za syrova, jinak krátce spařit a případně dále upravovat
béžová semena podobná hrachu mají nasládlou chuť - namáčet a vařit stejně jako hrách
z pálivých chilli papriček a dalších přísad, velmi výrazné koření - je nutné používat ho jen velmi opatrně
předchůdce dnešní tvrdé pšenice - dlouhé obilky mají vysoký obsah vitaminů a minerálů - velmi cenná obilnina
proslazené kousky různých druhů ovoce doplněné kůrou citrusů - do dezertů, pečiva
poupata keře rozšířeného ve Středomoří - nakládané v soli, v nálevu slaném či nakyslém - výrazné v salátech, zálivkách ale i pokrmech
nejrozšířenější chovaná ryba v našich krajích - velmi kvalitní potravina
před další úpravou krátce spařit vroucí vodou, či povařit v páře - mladá do salátů - jinak dušená a podobně
drobné lusky - zelenavé jsou výraznější než bílé, v indické kuchyni k ochucení rýže a mnoha pokrmů
směs koření - zpravidla obsahuje semletou kurkumu, koriandr, pískavici, zázvor, římský kmín a chilli - podle výrobce se často dosti odlišuje