hvězdicové plody čínského stromu, součást perníkového koření a orientálních pokrmů i nápojů
filety mořských ryb v různé kvalitě - většinou mražené
sýr s bílou plísní na povrchu - populární česká varianta na camembert - často bez výrazné chuti a znaků zralosti
velmi cenná houba, uměle pěstovanou není nutné dlouho tepelně upravovat - dlouhou úpravou ztrácí chuť a vůni
v našich krajích nejmenší drůbež s jemným sušším masem
jemná štiplavá hořčice - zpravidla světle žlutá
hořčice s rozemletými slupkami semínek - díky tomu má pikantní štiplavou chuť
u nás nejpopulárnější hořčice pikantní, neštiplavé chuti - často se užívá i při vaření
podle možností, potřeby i zvyků různé kombinace nejčastěji hřibovitých hub
Zpravidla v octovém nálevu s kořením a zeleninou.
jedlé houby ponejvíce hřibovité - je třeba je předem namočit a pak nejméně 15 minut vařit
čerstvé stačí krátce tepelně upravit, sušené je nutné dopředu namočit na 20 - 30 minut, vymáčnout vodu a upravovat - mají výraznou vůni
vnitřnosti - zpravidla prané, čištěné a bělené části žaludků skotu - je nutné je poměrně dlouho vařit
vnitřnosti zpravidla upravované dušením
kližnaté, svazčité, maso z nohou skotu - na guláše, dušení i vaření
zpravidla maso z pupku, žebra včetně kostí
různé skrojky masa i vaziv - na vaření, do mletých směsí a podobně