Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

endivie - kadeřávek

kadeřavé listy i hlávky různých barevných i tvarových variací - podle charakteru možno konzumovat jak syrové, tak krátce tepelně opravované

estragon - pelyněk kozalec

jemná chuť estragonu se v pokrmech značně rozvine, proto ho užívejte šetrně - francouzský je jemnější, pravý nebo ruský nahořklý a ostrý

olivový olej - extra panenský

nejkvalitnější "extra virgin" má obsahovat kolem 70% mononenasycených mastných kyselin, lze ho užívat i k tepelné úpravě - méně kvalitní jsou označené jako "pomace" či olej "z pokrutin"

sýr ementál - ementálského typu

věhlasný sýr nahořkle oříškové chuti - pravidelné bubliny v sýru - vyrábí se mnoho různých variací a napodobenin
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]