Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

špenát

mladé listy možno konzumovat za syrova, jinak krátce spařit a poté krátce tepelně upravit, možno nahradit mraženými špenátovými listy - špenátový protlak mívá horší kvalitu

štika

sladkovodní dravec má světlé pevné maso

šunka dušená

jemná uzenina tepelně upravená dušením zpravidla ve formách z předem naloženého masa

švestky

tradiční podzimní sladké ovoce - na Valašsku jsou to trnky

tagliatelle - fettucini

dlouhé širší nudle z tvrdé pšenice - často i ochucené

tamarind

lusky a dřeň afrického stromu - dává nakyslý charakter pokrmů

tavený sýr

většinou ze sýrů nižší kvality - různě ochucené

telecí játra

jemná velmi křehká játra vhodná k rychlé přípravě (ala minute)

telecí maso

maso skotu do jednoho roku života - nejlepší pak z mléčných telat

těstoviny

těstoviny vaječné nebo bezvaječné, nejčastěji z pšeničné mouky

tofu

sojový sýr nevýrazné chuti - na trhu též ochucený, uzený a podobně - při úpravě je dobré ho výrazněji ochutit

tolstolobyk

sladkovodní ryba původem z daleké Rusi - tučnější maso, často se udí

tomel - churma nebo kaki

podobný bledému rajčeti - konzumuje se celý

topinabur

hlíza konzumovatelná jak za syrova, tak vařená, dušená a podobně - má příjemnou, jemnou, lehce oříškovou chuť

tortellini

svinuté taštičky z nudlového těsta s různou náplní

treska

nejčastěji jako rybí filé - mražené ale také čerstvé filety - velmi kvalitní jsou tresky sušené

třešně

zdejší letní ovoce

třtinový cukr

u nás zpravidla nerafinovaný, hnědavý v různých druzích

tuňák

mořská ryba v mnoha druzích i velikostech - zpravidla tmavé pevné maso
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]