Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

VINDALÚ -


Tradiční pokrm indické kuchyně. Je připravován z tučného masa nakrájeného na malé kousky, zeleniny a koření. Z něho převládá hořčičné semínko a bobkový list. V zásadě se jedná o výrazně ochucenou dušeninu s konzistencí středně husté kaše. Dalším typickým rysem vindalú je nakyslá chuť díky přidání octa v počátku tepelné úpravy. Tato variace na tradiční kari se připravuje z vepřového masa,  zvěřiny ale i z tučné drůbeže.  

Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]