Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

TEMPURA - tenpura


Japonský pokrm, kdy se kousky potravin máčejí v těstíčku, následně smaží v horkém tuku a ihned podávají nejčastěji s různými omáčkami. Na originální japonskou tempuru se používá speciální bezlepková pšeničná mouka zvaná "tempura ko". Často se tento pokrm podává tak, že si hosté sami napichují vybraná sousta, máčejí v těstíčku a ponořením do vřelého tuku pak usmaží přímo na stole.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]