Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

TAHINI - TAHINA


Tahini je pasta z rozdrcených sezamových semínek. Je to tradiční součást severoafrické a arabské kuchyně. Vzhledem k tomu, že je velmi tučná používá se obdobně jako máslo, za studena do pomazánek a salátů ale i do pokrmů teplé kuchyně. Mírným osmahnutím získá zajímavou chuť. Zjemní zeleninové směsi, dušené i pečené maso. Je součástí populární pomazánky z cizrny zvané HUMMUS. Tahini obsahuje řadu vitamínů skupiny B, důležité minerály (draslík, vápník, hořčík, železo a zinek) a cenné proteiny i jiné prvky. Běžně ji nabízejí prodejny zdravé výživy.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]