Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

POLENTA - palenta


Kukuřičná krupice, často zpracovaná jako instantní čímž odpadává složité vaření. Polenta je také kaše připravená z krupice - podává se čerstvě vařená se smetanou, různě ochucená - také se uvařená kaše roztírá do stejnoměrné vrstvy a nechá potřená tukem (máslem, olejem) zchladnout a poté krájí a opéká coby zajímavá příloha. Typická pro severoitalskou kuchyni. Lze ji také koupit již uvařenou většinou vakuově balenou. Kukuřičnou krupici lze používat jako krupici pšeničnou. Je dobrou alternativou pro celiaky neboť neobsahuje lepek.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]