Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

MARINADE - MARINÁDA


[marinád]

Francouzský výraz pro směs oleje, octa, koření, soli a jiných surovin sloužící k naložení (marinování) potravin, nejčastěji masa. Dříve se do různých láků nakládalo maso často. Dnes se spíše využívají marinády na bázi oleje a koření nebo bylinek, případně s jogurtem, vínem a podobně. Délka marinování je odvislá od druhu masa a jeho hmotnosti. Plátky či nudličky masa stačí marinovat několik hodin nebo do druhého dne, větší kusy pak tři až pět dnů.  

Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]