Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

KRUSTA -


Pevná kůrka na potravinách a pokrmech často vypečená křupavá. Pojem odvozený od francouzského "CROUTE" (krut) značícího kůrku a také se tak označují pokrmy zapečené v listovém či křehkém těstě. Paštiky v těstě se označují jako "CROUSTADE" (krustád). Podobně jsou pak pojmenovány krutony "CROUTONS" do křupava vypečené kousky pečiva či chleba. V názvech pokrmů proto krusta označuje zpravidla křupavě vypečený povrch pokrmu upraveného pečením či zapékáním.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]