Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

KEBAB - KEBABI / KEBAP


Výraz, kterým se v arabskýc zemích a také na Balkáně pokrmy z masa. Může se tak nazývat dušené maso se zeleninou na způsob našeho guláše a stejně tak maso pečené s cibulí na jehle. Jen v Turecku rozeznávají řadu kebabů:  Döner - pečené maso podobné gyrosu, Pideli - maso na špízu v placce,  Cömlek - guláš z jehněčího a zeleniny, Talas - kuřecí pečené v těstových plackách.

Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]