Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

FLAVONOIDY - bioflavonoidy


Jsou to různé látky rostlinného původu označované jako antioxidanty. Mají velmi dobrý vliv na náš organismus, zvláště pak na srdce a cévy. Takto se označuje asi 60 látek, někdy jsou zahrnovány pod označení vitamin P. Známé a často zmiňované jsou flavonoidy obsažené ve vínu, v pohance (rutin), v listové zelenině, červené řepě, v plodech ostropestřece, borůvkách, citrusech a podobně.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]