Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Kulinářův Lexikon

STOLNÍ OMÁČKY STOLNÍ OMÁČKY

Jak ze samotného názvu vyplývá, jedná se o omáčky přikládané k pokrmům přímo na stůl. Tedy omáčky již hotové, studené, povětšinou kupované v nejrůznějších obalech. Takto lze pojmenovat celou řadu majonézových, jogurtových i jiných dresinků a omáček

SUGO (súgo)

Italský výraz označující zeleninovou nebo ovocnou šťávu. Stejně tak se používá i pro směs mletého masa se zeleninou (bolognese) ale i pro silnou masovou šťávu.


Související: BOLOGNESE
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]