Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Kulinářův Lexikon

QUICHE

[kiš]

Zjednodušeně řečeno slaný koláč jehož název je odvozen z nádoby v níž se peče. Jedná se o kulatou či oválnou formu podobnou jako na dort či koláč. Do ní se vloží plát křehkého máslového těsta vysoký asi 3mm. Ten se nechá předpéci a pak se na koláč přidají další suroviny. Například věhlasný lotrinský koláč (Quiche Lorraine) je se slaninou či uzeným bokem, jiné se připravují se zeleninou, sekaným masem, paštikou a podobně. Zpravidla se osmahnuté suroviny na koláči zalévají rozšlehanými vejci s kysanou smetanou a posypávají sýrem a po zapečení se zvolna dopékají. Podávají se jak teplé tak i studené. 


Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]