Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Kulinářův Lexikon

BOLOGNESE (na boloňský způsob)

[boloněze]

Pokrmy nejčastěji těstoviny "na boloňský způsob" se upravují jako směs masa a zeleniny. Nejčastěji se jedná o maso sekané nebo mleté, restované na tuku spolu s cibulí, kořenovou zeleninou a drcenými rajčaty. Vše se doplňuje vínem a zpravidla velmi zvolna a delší dobu dusí a odvařuje do zahoustnutí. Někde se přidávají do směsi houby, slanina, klobásky a další. Vzniklou omáčku na talíři doplňuje zpravidla parmazán. Často se také používá termín SUGO. 


Související: SUGO
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]