Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Kulinářův Lexikon

DIP DIP

[dip ]
Současné moderní pojmenování studené omáčky či zálivky. Její základ by však měl tvořit sýr či jiný mléčný produkt a nikoli majonéza a jiné. Proto dip jogurtový, z kysané smetany, tvarohu, sýrů a podobně dochucený nebo doplněný nejrůznějším kořením, pochutinami a surovinami.

DUXELLES

[dyksel]

je směs drobně krájených hub zvolna opékaná spolu s pokrájenou šalotkou popřípadě i pórkem na másle. používá se jako doplněk omáček ale také do nádivek, rolád, plněné zeleniny a podobně. Nejčastěji se připravuje z čerstvých hřibů nebo žampionů.  


Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]