DĚDEČKOVA NEJMILEJŠÍ ŇAMKA Selská paštika podle starodávného receptu, připravovaná zpravidla z vařených nebo obraných kostí z pečeně. Uchovávala se v kameninové misce zalitá sádlem.
INSPIRACE ARABSKOU KUCHYNÍ I když název tohoto tradičního pokrmu z arabské kuchyně nevzbuzuje žádoucí očekávání, je pomazánka z vařené cizrny velmi zajímavou a chutnou alternativou pro stylové pohoštění či zdravou večeři.
LAHŮDKA NEJENOM PRO LABUŽNÍKY Efektní, i když složitější příprava křepelčích vajec v čiré želatině s řezy sardelky a podávaných na opečených krutonech chleba nebo žemle.
NEDBALÁ ELEGANCE ZE SÝRA Čas věnovaný tomuto malému kouzlu se vám vrátí v radosti vašich blízkých nebo přátel. Je dobré mít dobře zralý sýr a trochu trpělivosti.
NEVŠEDNÍ A ELEGANTNÍ ŇAMINKA Avokádo je velice cenná zelenina obsahující jemné tuky a četné minerály. Je třeba ho vždy dostatečně ochutit, například doplnit sýrem, vejci a sekanou natí bylinek.
RYCHLÁ, ZDRAVÁ A JEMNÁ POMAZÁNKA Pomazánka z libovolných rybiček doplněná taveným sýrem a ochucená smetanovým křenem a citronovou šťávou. Kombinace surovin zastře často velmi výraznou chuť a vůni ryb z konzervy.
VÝBORNÁ LAHŮDKA Z TVARŮŽKŮ A TVAROHU Pomazánka připravená z tvarůžků, tvarohu a kysané smetany s možností několika variant ochucení. Je to volná variace na domácí sýr, který svačili naši dědové a jejich otcové.
ELEGANTNÍ A VŽDY OBDIVOVANÁ Zaručený způsob, jak připravit zpestření pro malé i velké studené pohoštění. Lze využít i různých variací s uzeninami, sušeným ovocem a podobně.
PODLE DĚDY VÁCLAVA Klasická variace na pomazánku našich dědů a pradědů vylepšená o chuť na sádle osmažené cibulky a osvěžená drobně nasekanou sterilovanou zeleninou.
STOJÍ ZA TROCHU PRÁCE Je sice nutné nejprve rozpustit zeleninu a vařit vejce a pak vše smíchat ochutit a ještě čekat až aspik do druhého dne zpevní, ale věřte, že radost z výsledku vám všechnu práci vynahradí.