Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ryby

Vyhledávání

Délka přípravy:
Cena:
Náročnost:
Z jaké kuchyně:
 
do 20 minut vyšší cena jednoduchá

CITRONOVÝ ŽRALOK

Z MOŘSKÝCH HLUBIN NA STŮL
Zde je jedna možnost, inspirace z asijské kuchyně, jak si na steaku ze žraloka pochutnat a navíc úprava je velmi jednoduchá..
do 20 minut průměrná cena střední

KAPR PODLE ROŽMBERKŮ

DŮKAZ, ŽE PROSTÉ MŮŽE BÝT KRÁLOVSKÉ
Pečený kapr podlévaný vínem a medem podávaný na chlebové topince.Tento recept je upravenou variantou historického návodu ze zámku v Třeboni. Dokazuje, jak lze jednoduše a přitom velice zajímavě připravit kapra, případně i jiné druhy ryb.
do 20 minut průměrná cena střední

KAPŘÍ BIFTEČKY

VÝBORNÉ A ZARUČENĚ BEZ KOSTÍ
Na uzoučké proužky nakrájené maso kapra lze velmi tvořivě ochutit a vzápětí upéci. Díky tomu, že tenké kosti překrájíte na droboučké kousky, budete biftečky konzumovat zcela bez kostí - bezpečně i pro děti.
do hodiny vyšší cena střední

KAPŘÍ HRANOLKY

NEUVĚŘITELNÁ PROMĚNA KAPRA
Menší proužky kapra marinované v kořeněné směsi, obalené v mouce a škrobu a usmažené nebo křupavě vypečené v horkém tuku chutnají i těm kdo ryby nemají v oblibě.
do 20 minut průměrná cena jednoduchá

MAKRELA S HOŘČICOVOU OMÁČKOU

SNADNÁ PŘÍPRAVA SE SKVĚLÝM VÝSLEDKEM
Přírodně upečené filety ryby doplněné jednoduchou, smetanovou omáčkou s hořčicí a cibulí.
do 20 minut vyšší cena jednoduchá

MÁSLOVÁ RYBA

BUTTERFISH PO MLYNÁŘSKU
Jemné bílé maso modrohlava, tak se totiž máslová ryba česky jmenuje je delikatesa a proto doporučujeme jen jednoduchou přírodní úpravu "po mlynářsku".
do 20 minut vyšší cena střední

MUŠLE KLASIK

ČERSTVÉ, RYCHLÉ, BÁJEČNÉ
Mušle a další dary moře jsou nesmírně cennými potravinami a čas od času stojí za to připravit si rychlou a skvostnou lahůdku.
do hodiny vyšší cena vysoká

PSTRUH V SÝRU

VELMI SVÉBYTNÁ LAHŮDKA
Díky kombinaci rozečeného sýra s modrou plísní a jemného rybího masa není třeba do tohoto pokrmu doplňovat.
během dopoledne průměrná cena střední

RUSKÝ PUDINK

KDO RÁD SLANEČKY, NEVÁHEJ!
V páře nebo vodní lázni uvařená směs vajec, brambor a slanečků podle starodávného receptu z daleké Rusi.
do hodiny průměrná cena střední

RYBA POD ČEPICÍ Z BRAMBOR

VÝBORNÝ RECEPT NA TÉMA FILÉ Z RYBY
Kousky ryby pečené spolu se zeleninou pod vrstvou máslové bramborové kaše doplněné máslem a vejci. Skvělý pokrm z jednoho hrnce, ve kterém se dají libovolně pozměňovat různé suroviny a doplňky.
do hodiny levný pokrm střední

RYBA POD ZELENINOU RYBA POD ZELENINOU

ELEGANTNÍ ÚPRAVA LIBOVOLNÉ RYBY
Velmi efektní a dietní úprava ryby. Porce ryby rozložené na plechu se pokryjí vrstvou kořenové zeleniny a sýra a rychle zapečou.
na druhý den průměrná cena střední

RYBA V LEDU RYBA V LEDU

VARIACE NA ÚPRAVU V ROSOLU
Jedním z tradičních a osvědčených receptů jak si pochutnat na rybách je jejich zalití kyselým lákem. Skvělou a velmi zajímavou variantou ryb na kyselo, je jejich marinování ve vinné esenci.
do hodiny vyšší cena střední

STEAK Z TUŇÁKA

NA RÝŽOVÝCH PLACKÁCH
Přírodně pečené steaky z tuňáka servírované na smažené rýži s krátce dušeném pekingském zelí.
do 20 minut vyšší cena střední

ŠPÍZ ZE ŠTIKY

SLAVNOSTNÍ KŘUPAVÁ DOBROTA
Je docela jedno jestli tento jednoduchý ale velice elegantní pokrm uděláte ze štiky nebo jiné ryby. Důležitá je kvalita klobásky. Obal z kukuřičné krupice - polenty se vypeče do křupava a úspěch je zaručen.
do hodiny vyšší cena vysoká

ZAVINUTÝ PSTRUH

ELEGANTNÍ FRANCOUZSKÁ INSPIRACE
Trochu pracné ale velmi elegantní. Navíc na plechu zvládnete během deseti minut upéci víc porcí než na pánvi. Závitek je plněný ořezaným masem, sýrem, celerem a doplněn bylinkami.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]