Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

přílohy

Vyhledávání

Délka přípravy:
Cena:
Náročnost:
Z jaké kuchyně:
 
do hodiny levný pokrm jednoduchá

BRAMBOROVÉ DUKÁTY

VZPOMÍNKA NA PRABABIČKY
Pravidelná tenčí kolečka z bramborového těsta pečená na sádle lze podávat jako přílohu ale také třeba s povidly a kysanou smetanou jako skvělou lahůdku z dávných dob.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

CELEROVÉ BRAMBORY

PŘÍJEMNÉ PŘEKVAPENÍ NA TALÍŘI
Vařené brambory šťouchané s opečeným celerem a krátce osmahnutým řapíkatým celerem a pórkem. Vše zjemní smetana případně doplní bylinky.
během dopoledne levný pokrm střední

CHLUPATÉ KNEDLÍKY

NEBO TAKÉ BOSÁKY ČI DRBÁKY
Klasické knedlíky ať už kulaté nebo ve tvaru noků mají pojmenování podle nitek ze strouhaných brambor na jejich povrchu, které jsou patrně při zchlazování ve studené vodě po jejich uvaření.
během dopoledne levný pokrm jednoduchá

JARNÍ BRAMBOROVÝ

SVĚŽÍ SALÁT Z BRAMBOR
Jemný a osvěžující bramborový salát spojený dresinkem s hořčice, medu, oleje, octa, soli a nastrouhaných vaječných žloutků.
do hodiny levný pokrm střední

POHANKOVÉ KNEDLÍKY

ZAJÍMAVÁ PROMĚNA ŽEMLOVÝCH KNEDLÍKŮ
Knedlíky připravené ze spařené pohanky, vajec a žemle. Ideální k dušeným masům a zeleninám, pečeni a podobně. Jer možné je doplnit nitkami mrkve, celeru, bylinkami, kousky uzeného masa či šunky, uzeným tofu a podávat je se zelím jako špekové knedlíky.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

SKLENĚNÉ KNEDLÍKY

JINAK TÉŽ JIHOČESKÉ KLOUZÁKY
Skvělé knedlíky ke každé pečeni. Podle toho jaké jsou brambory je nutné v tomto receptu přidat případně krupici nebo škrob. Použijete-li kukuřičnou krupici uvaříte bezlepkový knedlík.
do hodiny levný pokrm střední

VESELÉ KNEDLÍČKY

ZDRAVÉ, ŽEMLOVÉ A OBILNÉ
V mikroténovém a alobalovém obalu vařené žemlové knedlíčky, na které je radost pohledět a také je sníst. Nabízejí se možnosti využít různé druhy obilovin a zrnin i doplnění dalšími surovinami či kořením.
do 20 minut průměrná cena jednoduchá

VOŇAVÉ BRAMBORY

KOUZELNÁ PROMĚNA BRAMBOR
Klasické opečené brambory doplněné směsí cibule, šunky, žampionů případně i dalších surovin, které budete mít k dispozici.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

ZELENÁ RÝŽE

JARNÍ BYLINKOVÁ BÁSEŇ
Velmi zajímavá proměna obyčejné, dušené rýže, kterou lze podávat jako neotřelou přílohu nebo s jemnou omáčkou coby hlavní pokrm.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]