Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

maso

Vyhledávání

Délka přípravy:
Cena:
Náročnost:
Z jaké kuchyně:
 
do hodiny průměrná cena střední

KUŘECÍ NUDLIČKY S JEMNOU KARI OMÁČKOU

KUŘECÍ NUDLIČKY NA KARI
Kuřecí prsa nakrájená na nudličky, zprudka opečená s kari omáčkou.
během dopoledne průměrná cena vysoká

KUŘECÍ ROLÁDA

KUŘE BEZ KOSTÍ ALE S NÁDIVKOU
Tím, že kuře vykostíte a po naplnění stočíte do rolády, vytvoříte velice elegantní variaci na klasickou a oblíbenou dobrotu.
do hodiny průměrná cena střední

MASOVÉ KULIČKY

PŘÁTELI NAZÝVANÉ KULI-BULI
Velmi elegantní, šťavnaté masové kuličky můžete podávat jako hlavní chod, doplněk salátu či předkrmového koktejlu nebo jen jako maličkost k vínu.
během dopoledne vyšší cena vysoká

NADÍVANÉ KACHNÍ STEHNO

S NÁDIVKOU OD BABIČKY
Moderní variace na klasickou pečeni se žemlovou nádivkou s játry, slaninou, cibulí a česnekem. Velmi elegantní úprava vhodná pro slavnostní příležitosti.
do hodiny průměrná cena jednoduchá

NÁKYP S KLOBÁSOU

BEZLEPKOVÁ LAHŮDKA
Kombinace žlutavé kukuřičné polenty a brambor je bezlepková a zároveň velmi chutná. Zvlášť když v ní rozpečete dobré klobásky a sýr.
do 20 minut průměrná cena jednoduchá

NUDLE S KUŘECÍM

RYCHLÉ A VŽDY VÝBORNÉ
Velmi jednoduchá příprava zprudka opečeného, předem naloženého masa se zeleninou, zastříknutá bílým vínem a na konec vmíchaná do uvařených rýžových nudlí.
během dopoledne průměrná cena jednoduchá

ORAVSKÁ VEPŘOVÁ

NESKUTEČNÁ DOBROTA PRO MILOVNÍKY PEČÍNKY
Plátky vepřové krkovice pečené společně se zelím, cibulí a česnekem. Když při přípravě použijete pravou oravskou slaninu či domácí, kouřem voňavý špek, naplní se pravidlo, že v jednoduchosti je krása (i dobrota).
během dopoledne levný pokrm střední

PALAČINKY ZAPEČENÉ S JÁTRY

NEVŠEDNÍ VARIACE NA ZAPEČENÉ PALAČINKY
Palačinky zapečené se směsí jater, cibule a slaniny s možností doplnit i další suroviny jako zeleninu, sýr a podobně.
během dopoledne vyšší cena vysoká

PEKINGSKÁ KACHNA

VARIACE NA SVĚTOZNÁMÝ RECEPT
Zprudka pečená kachní prsa následně pozvolna dopékaná do růžova. Toť rajská hudba pro každého labužníka.
během dopoledne levný pokrm střední

PLÍČKY NA SMETANĚ

STARODÁVNÁ TRADICE NA TALÍŘI
Plíčky na smetaně mají být lehce navinulé spojené hustou smetanovou omáčkou. Jejich příprava je sice delší ale vždy potěší ty, kterým chutná naše klasika.
během dopoledne průměrná cena střední

PLNĚNÉ KEDLUBNY

JEDNODUŠE ELEGANTNÍ BRUKEV
Trochu pracnější ale velmi chutná možnost jak ozvláštnit kedlubny. Na jejich plnění se nabízí celá řada variací ať už s masem nebo bez.
během dopoledne průměrná cena střední

PLNĚNÉ STEHNO

KUŘECÍ PEČÍNKA TROCHU JINAK
Směsí masa a jater naplněné kuřecí stehno je vděčnou a výbornou variací na klasicky pečenou drůbež.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

POHANKOVÉ KARBANÁTKY

SKVĚLÁ INSPIRACE Z VALAŠSKA
Z pohankové kaše uzeného masa a sýra doplněné vejcem a škrobovou moučkou připravené karbanátky lze podávat samostatně třeba se salátem, nebo jako zajímavou přílohu. Také jejich ochucení lze různě upravit.
do hodiny průměrná cena střední

RIZOTO ALA MILANO RIZOTO ALA MILANO

GENIÁLNĚ JEDNODUCHÉ A SKVĚLÉ
Inspirace k tomuto pokrmu spočívá v umění Italů připravit skvělé rizoto. Nepotřebujete k tomu ani speciální rýži či zvláštní způsob úpravy. Stačí vám pánev a vařená nebo dušená rýže.
během dopoledne levný pokrm střední

ROLOVANÉ KOLENO

KRÁSNĚ VYPEČENÉ A BEZ KOSTÍ
Vykostěné koleno, formované do stejnoměrného válce pomocí alobalu bude chutnat jak s chlebem tak i se šťouchanými bramborami se zelím. Určitě to ale chce přichystat pivo na zapití.
do hodiny průměrná cena střední

SEMÍNKOVÁ KUŘECÍ PRSA

ŠŤAVNATÁ PRSÍČKA S KŘUPAVOU KRUSTOU
Kuřecí prsa plněná kořeněnou směsí, zprudka opečená a pak zvolna pečená v obalu ze směsi semínek.
během dopoledne průměrná cena střední

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

NAŠE MILOVANÁ KLASIKA
Vyzkoušený recept na lahůdkovou svíčkovou. Popřípadě stačí zahustit omáčku jen rozmixovanou zeleninou a smetanou
do hodiny vyšší cena střední

ŠPÍZ SE ŠVESTKOU

DOBROTA Z VEPŘE, SLANINY A ŠVESTEK
Vepřový špíz nevšední chuti, obalený v kukuřičné krupici a upečený na sádle. Doplněný omáčkou ze švestek, zkaramelizovaného cukru a červeného vína.
do hodiny levný pokrm střední

ŠUNKAFLEKY JINAK

JEDNODUCHÉ KOUZLO PRO TRADIČNÍ POKRM
Šunkafleky v tradiční úpravě doplněné houbami, pórkem a zapečené v krustě ze lněného semínka a strouhanky.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]