S TVAROHEM A DROBENKOU Poctivý recept podle kterého pekly koláče už naši prapředkové. Lze do něho kombinovat i různé druhy náplní, namočené sušené ovoce a podobně.
SLADKOST Z DÁVNÝCH DOB Starodávné a přitom jednoduché pečivo připravované při slavnostních příležitostech jako Masopust o svátcích a poutích. Je brzy hotové a nebudete stačit smažit.
KŘEHKÁ MÁSLOVÁ LAHŮDKA Tenké plátky pečiva potřené bylinkovým máslem a rozpečené v troubě, případně opečené na pánvi. Skvělé k salátu, polévce ale i ke sklence vína.
ZAJÍMAVÁ SVAČINKA ČI VEČEŘE Z jednoduchého sýrového těsta připravíte zajímavé pohoštění neboť ho můžete naplnit sýrem, masem, houbami a dalšími dobrotami.
KŘUPAVÝ CHLÉB Z ITÁLIE Do křupava vypečený chléb s příchutí oliv a bylinek udělá radost velkým i malým. Ideální pro přípravu plněných chlebů. Při přípravě se nabízí možnost různého ochucení těsta.
MALIČKÁ LAHŮDKA JAKO OD BABIČKY Tradiční sladkost připravíte docela snadno a vedle citronové polevy můžete plát těsta potřít libovolnou jinak ochucenou, třeba malinovou, rumovou či smetanovou.
VYZKOUŠENÝ A VÝBORNÝ RECEPT Tento jednoduchý recept skvěle simuluje světoznámý dort z Vídně, který dvorní pekař a cukrář František Sacher věnoval v roce 1892 knížeti Metternichovi.
VLÁČNÝ S BÁJEČNÝM KRÉMEM Jablka v tomto dortu zajistí jeho vláčnost, rozinky, kandované ovoce a ořechy zase zajímavé příchutě a vše požehní skvělá poleva či krém z čokolády a kysané smetany.
TRADIČNÍ PAŠIJOVÉ PEČIVO Jednoduché kynuté pečivo přislazené medem se podle tradice peče z různě stočených pramenů těsta. Rozválené prameny jsou připomínkou Jidáše, jeho zrady a následně smrti na provaze.
VIŠŇOVÉ POKUŠENÍ Z LEDNICE Zdravé mlsání ze ztuženého jogurtu na plátu piškotu je osvěžující a překvapivě jednoduché na přípravu. Ochucení ovocem můžete libovolně pozměnit.
VŮNĚ ČERSTVÉHO PEČIVA NA DOSAH Jemné pečivo, které nadchne i tu nejnáročnější návštěvu. Kynuté těsto s máslem je jednoduché na přípravu a rozličný posyp koření a semínek houstičky příjemně ozvláštní.
LUXUSNÍ MEZI VŠEMI BÁBOVKAMI Vláčná, skvostně voňavá bábovka s tvarohem, rozinkami, ořechy a vaječným likérem. Určitě stojí za to ji upéci a sklidit pochvalu a radost všech kdo ochutnají.
ZDRAVÉ MLSÁNÍ PRO KAŽDÉHO Sušenky z ovesných vloček lze podle chuti doplnit libovolným sušeným ovocem, nahradit přírodní cukr medem, přidat mletou skořici a podobně. Křehké sušenky zvládnou upéci i děti pokud nebudete litovat trochu upatlané kuchyně.
LAHŮDKA K PIVU I VÍNU Obyčejné kynuté těsto ochucené strouhaným parmazánem lze velmi elegantně doplnit paprikovou pastou a svinout do roládky, která se po nakrájení promění v zajímavou chuťovku.
NEPEČENÁ DOBROTA S OVOCEM V podstatě se jedná o prochlazenou pohankovou kaši se sušeným ovocem, skořicí a přírodním cukrem, doplněnou kysanou smetanou. Recept, který zvládnou i děti.
STARODÁVNÁ LAHŮDKA Křehké koláčky mají díky sádlu a ořechům úžasnou, plnou chuť. Mohou být součástí vánočního cukroví stejně, jako sladkým doplňkem zabijačkové hostiny.