Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Recepty

Vyhledávání

Délka přípravy:
Cena:
Náročnost:
Z jaké kuchyně:
 
do hodiny průměrná cena střední

ŠLEHAČKOVÁ ROLÁDA

NADÝCHNUTÁ LAHŮDKA S OVOCEM
Lehoučké piškotové těsto svázané ztuženou šlehačkou a doplněné kousky ovoce zaručeně potěší labužnické choutky malých i velkých.
během dopoledne levný pokrm střední

ŠPECLE VE ŠPENÁTU

ZAPEČENÉ DOMÁCÍ TĚSTOVINY
Špecle nebo též halušky připravené z mouky, vajec a vody patřily mezi tradiční domácí těstoviny, které se podávají jako příloha nebo, se zapékají se slaninou, sýrem a v tomto případě se špenátem.
do hodiny levný pokrm střední

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

PŘEKVAPIVĚ SNADNÁ A EFEKTNÍ POLÉVKA
Žádné dlouhé vaření pokud máte předem uvařené brambory. Mražený špenát stačí jen rozmrazit a krátce povařit. Cibule, česnek a smetana vše ochutí a obyčejné brambory navíc ozdobí.
do hodiny vyšší cena střední

ŠPÍZ SE ŠVESTKOU

DOBROTA Z VEPŘE, SLANINY A ŠVESTEK
Vepřový špíz nevšední chuti, obalený v kukuřičné krupici a upečený na sádle. Doplněný omáčkou ze švestek, zkaramelizovaného cukru a červeného vína.
do 20 minut vyšší cena střední

ŠPÍZ ZE ŠTIKY

SLAVNOSTNÍ KŘUPAVÁ DOBROTA
Je docela jedno jestli tento jednoduchý ale velice elegantní pokrm uděláte ze štiky nebo jiné ryby. Důležitá je kvalita klobásky. Obal z kukuřičné krupice - polenty se vypeče do křupava a úspěch je zaručen.
během dopoledne levný pokrm střední

ŠUMAVSKÁ BRAMBORAČKA

OBLÍBENÁ POLÉVKA S HOUBAMI A KRUPKAMI
Tradiční polévka připravovaná v nejrůznějších obměnách. Někdy zahušťována jíškou, jindy bez zahuštění. Lze ji doplnit libovolnou sezónní zeleninou, připravit ji bez hub nebo jen se žampiony. Pro rychlejší přípravu můžete použít ječné vločky, které jsou rychle uvařené.
do hodiny levný pokrm střední

ŠUNKAFLEKY JINAK

JEDNODUCHÉ KOUZLO PRO TRADIČNÍ POKRM
Šunkafleky v tradiční úpravě doplněné houbami, pórkem a zapečené v krustě ze lněného semínka a strouhanky.
do hodiny průměrná cena střední

ŠUNKOVÉ KNEDLÍČKY

KNEDLÍKY, KTERÉ ZVLÁDNE KAŽDÝ
Knedlíky připravené ze syrových strouhaných brambor a suchých kostek žemle, doplněné šunkou. Vhodné jako samostatný pokrm nebo coby elegantní příloha.
během dopoledne průměrná cena střední

ŠVÁBSKÉ VEPŘOVÉ

JÍDLO Z JEDNOHO HRNCE
Pozvolna dušené nebo pečené vepřové maso se zeleninou a ječnými krupkami vytvoří unikátní harmonii chuti, ke které stačí ukrojit krajíc čerstvého chleba a popřát dobrou chuť.
do hodiny průměrná cena jednoduchá

TAGLIATELLE V TOMATECH TAGLIATELLE V TOMATECH

JEDNODUCHÁ KLASIKA
Snadné a rychlé vaření, které zvládne každý a přitom je to důkaz rčení, že v jednoduchosti je samotná dokonalost. Stačí pouze kvalitní suroviny.
do hodiny levný pokrm vysoká

TAŽENÝ ZÁVIN

STONÁSOBNĚ VYZKOUŠENÝ RECEPT
Návod, který jistojistě patří mezi nejtradičnější recepty naší kuchyně. Náplň závinu může být jen jablková se skořicí nebo trochou perníkového koření ale velmi často se doplňuje ještě mletým mákem, sušeným ovocem, ořechy a podobně.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM

RYCHLE ZAPEČENÉ S KŘUPAVOU KRUSTOU
Libovolné těstoviny namíchané s podušeným špenátem a sýrem s modrou plísní, zalité smetanou a posypané máslovou strouhankou. To vše intenzivně zapečené.
do 20 minut levný pokrm jednoduchá

TOFU V MÍCHANICI

CHUTNÁ I BEZ MASA A SLANINY
Vždy se hodí nějaká variace na téma jak upravit to, co je v lednici k dojedení. Míchanice je zaručený způsob a když ji vylepšíte uzeným tofu a kopřivami, překvapí vás výsledná chuť.
do 20 minut levný pokrm střední

TOMATOVÝ KUSKUS

BLESKURYCHLÝ POKRM ČI PŘÍLOHA
Droboučká těstovina připravená za tři či čtyři minuty, ochucená v tomto případě drcenými rajčaty, je určitě výzvou pro každého, kdo rád vaří. Koření, bylinky a další doplňky si můžete nakomponovat podle vašich chutí.
během dopoledne průměrná cena střední

TRADIČNÍ BORŠČ

POLÉVKA PLNÁ SÍLY
Tradiční polévka plná zeleniny uvařené v silném masovém vývaru. Originální charakter ji dodá vařená červená řepa a kysaná smetana.
do 20 minut levný pokrm jednoduchá

TURÍNSKÉ BRAMBORY

V TROUBĚ ZA PÁR MINUT
Nejenom francouzské či pražské brambory ale zkuste i turínské, tedy zapečené s rajčaty, cibulí a plísňovým sýrem. Bude-li to originální gorgonzola, tím lépe.
do 20 minut průměrná cena jednoduchá

TVAROHOVÁ ROZHUDA

BABIČČINA TRADIČNÍ KLASIKA
Skvělá pomazánka, kterou zvládnou připravit i děti a která mnohým z nás dětství připomene.
během dopoledne průměrná cena střední

TVAROHOVÝ DORT S JAHODAMI

LEHKÝ NEPEČENÝ DORT
Podle druhu formy můžete vytvořit dort nebo jiný velmi zajímavý dezert a zároveň ho na principu tohoto receptu proměnit podle druhu použitého ovoce.
na druhý den průměrná cena střední

VAJEČNÝ ASPIK

STOJÍ ZA TROCHU PRÁCE
Je sice nutné nejprve rozpustit zeleninu a vařit vejce a pak vše smíchat ochutit a ještě čekat až aspik do druhého dne zpevní, ale věřte, že radost z výsledku vám všechnu práci vynahradí.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]