VEGETARIÁNSKÁ S NUDLEMI Rychlá a velmi zajímavá polévka, kterou lze podle možností obměnit a doplnit další zeleninou popřípadě zesílit přidaným vajíčkem.
NEVŠEDNÍ A ELEGANTNÍ ŇAMINKA Avokádo je velice cenná zelenina obsahující jemné tuky a četné minerály. Je třeba ho vždy dostatečně ochutit, například doplnit sýrem, vejci a sekanou natí bylinek.
STARODÁVNÝ RITUÁLNÍ POKRM Tento pokrm se připravoval pravidelně o první postní neděli po popeleční středě. Jedl se krom jiného proto aby se člověku vyhýbala zranění a měl dostatek sil. Pokrm samotný je velmi jednoduchý neb se upeče předem naklíčený hrách.
SÓJOVÉ MASO JAK HO NEZNÁTE Aby vás sójové maso oslovilo, je třeba ho zajímavě upravit. Připravit z něho pokrm ne nepodobný zabijačkovému prejtu je jistá výzva.
DOMÁCÍ TĚSTOVINY JSOU NEJLEPŠÍ Ručně vyrobené a čerstvé těstoviny budou vždy o krok napřed před těmi kupovanými. O to víc v případě plněných taštiček zvaných italsky RAVIOLI. Podle vašeho uvážení je doplňte třeba jinou než tomatovou omáčkou.
GENIÁLNĚ JEDNODUCHÉ A SKVĚLÉ Inspirace k tomuto pokrmu spočívá v umění Italů připravit skvělé rizoto. Nepotřebujete k tomu ani speciální rýži či zvláštní způsob úpravy. Stačí vám pánev a vařená nebo dušená rýže.
NEJENOM PRO VEGETARIÁNY Dušená rýže s vařenou pšenicí špaldou výrazně ochucená provensálským kořením a doplněná mladou mrkví a balkánským sýrem. Zle podávat i jako zvláštní studený salát.
KRÁSNĚ VYPEČENÉ A BEZ KOSTÍ Vykostěné koleno, formované do stejnoměrného válce pomocí alobalu bude chutnat jak s chlebem tak i se šťouchanými bramborami se zelím. Určitě to ale chce přichystat pivo na zapití.
VÝBORNÝ RECEPT NA TÉMA FILÉ Z RYBY Kousky ryby pečené spolu se zeleninou pod vrstvou máslové bramborové kaše doplněné máslem a vejci. Skvělý pokrm z jednoho hrnce, ve kterém se dají libovolně pozměňovat různé suroviny a doplňky.
ELEGANTNÍ ÚPRAVA LIBOVOLNÉ RYBY Velmi efektní a dietní úprava ryby. Porce ryby rozložené na plechu se pokryjí vrstvou kořenové zeleniny a sýra a rychle zapečou.
VARIACE NA ÚPRAVU V ROSOLU Jedním z tradičních a osvědčených receptů jak si pochutnat na rybách je jejich zalití kyselým lákem. Skvělou a velmi zajímavou variantou ryb na kyselo, je jejich marinování ve vinné esenci.
RYCHLÁ, ZDRAVÁ A JEMNÁ POMAZÁNKA Pomazánka z libovolných rybiček doplněná taveným sýrem a ochucená smetanovým křenem a citronovou šťávou. Kombinace surovin zastře často velmi výraznou chuť a vůni ryb z konzervy.
PESTRÁ MÍCHANICE S VEJCI Velmi variabilní pokrm podle toho, co je zrovna doma k dispozici, rychlou pánev lze připravit z těstovin, brambor i několika knedlíků.
STARODÁVNÁ LAHŮDKA Křehké koláčky mají díky sádlu a ořechům úžasnou, plnou chuť. Mohou být součástí vánočního cukroví stejně, jako sladkým doplňkem zabijačkové hostiny.
LISTOVÝ SALÁT S NAKLÍČENOU LUŠTĚNINOU Běžný salát doplněný velmi cennými klíčky. Navíc se není třeba obávat nepříjemné vnitřní plynatosti, neboť naklíčené luštěniny tuto vlastnost téměř ztratí. Nabízí se samozřejmě celá řada variací a proměn tohoto salátu.
SVĚŽÍ A POSILUJÍCÍ Libovolně komponovaný salát s výraznou, koprovou zálivkou. Především čerstvé jarní výhonky kopru jsou zdrojem velmi cenných látek po kterých naše tělo přímo baží.