Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Recepty

Vyhledávání

Délka přípravy:
Cena:
Náročnost:
Z jaké kuchyně:
 
do hodiny levný pokrm jednoduchá

OVESNÉ SUŠENKY

ZDRAVÉ MLSÁNÍ PRO KAŽDÉHO
Sušenky z ovesných vloček lze podle chuti doplnit libovolným sušeným ovocem, nahradit přírodní cukr medem, přidat mletou skořici a podobně. Křehké sušenky zvládnou upéci i děti pokud nebudete litovat trochu upatlané kuchyně.
do hodiny průměrná cena jednoduchá

OVOCNÝ SALÁT

INSPIRACE ZE ŠPANĚLSKA
Tento lahodný salát je španělskou variací na náš domácí vařený jablkový kompot s kořením. Podává se ještě vlažný a má blahodárné účinky na naše trávení a to je tu a tam docela potřeba.
během dopoledne levný pokrm střední

PALAČINKY ZAPEČENÉ S JÁTRY

NEVŠEDNÍ VARIACE NA ZAPEČENÉ PALAČINKY
Palačinky zapečené se směsí jater, cibule a slaniny s možností doplnit i další suroviny jako zeleninu, sýr a podobně.
do hodiny průměrná cena střední

PARMAZÁNOVÝ ZÁVIN

LAHŮDKA K PIVU I VÍNU
Obyčejné kynuté těsto ochucené strouhaným parmazánem lze velmi elegantně doplnit paprikovou pastou a svinout do roládky, která se po nakrájení promění v zajímavou chuťovku.
do 20 minut levný pokrm jednoduchá

PEČENÝ CIBULOVÝ SALÁT

ZDRAVÝ, LEVNÝ A RYCHLÝ SALÁT
Na hrubší kousky nakrájená cibule, krátce osmahnutá a následně sladkokysele ochucená vytvoří za pár minut zajímavý salát, který lze podávat jak teplý, tak vlažný i důkladně prochlazený. Ideální ke grilovanému masu.
během dopoledne vyšší cena vysoká

PEKINGSKÁ KACHNA

VARIACE NA SVĚTOZNÁMÝ RECEPT
Zprudka pečená kachní prsa následně pozvolna dopékaná do růžova. Toť rajská hudba pro každého labužníka.
do hodiny levný pokrm střední

PIŠKOTOVÁ ROLÁDA

NADÝCHNUTÁ KLASIKA
Lehounký piškotový plát můžete stočit jen s dobrým džemem a nebo ho ještě povýšit na zákusek máslovým krémem a kokosem.
na druhý den levný pokrm střední

PLACKY Z CIZRNY PLACKY Z CIZRNY

LUŠTĚNA TROCHU JINAK
Placky upečené z rozsekaných, předem vařených luštěnin nadchnou každého a navíc je lze různě doplňovat.
během dopoledne levný pokrm střední

PLÍČKY NA SMETANĚ

STARODÁVNÁ TRADICE NA TALÍŘI
Plíčky na smetaně mají být lehce navinulé spojené hustou smetanovou omáčkou. Jejich příprava je sice delší ale vždy potěší ty, kterým chutná naše klasika.
do hodiny průměrná cena střední

PLNĚNÁ VEJCE

NÁPAD PRO SLAVNOSTNÍ POHOŠTĚNÍ
Možností jak upravit plněná vejce je mnoho. V tomto případě nabízíme tři varianty náplní dva profesionální triky.
během dopoledne průměrná cena střední

PLNĚNÉ KEDLUBNY

JEDNODUŠE ELEGANTNÍ BRUKEV
Trochu pracnější ale velmi chutná možnost jak ozvláštnit kedlubny. Na jejich plnění se nabízí celá řada variací ať už s masem nebo bez.
během dopoledne průměrná cena střední

PLNĚNÉ STEHNO

KUŘECÍ PEČÍNKA TROCHU JINAK
Směsí masa a jater naplněné kuřecí stehno je vděčnou a výbornou variací na klasicky pečenou drůbež.
během dopoledne průměrná cena střední

PLNĚNÝ HERMELÍN

NEDBALÁ ELEGANCE ZE SÝRA
Čas věnovaný tomuto malému kouzlu se vám vrátí v radosti vašich blízkých nebo přátel. Je dobré mít dobře zralý sýr a trochu trpělivosti.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

PODZIMNÍ SALÁT

ZE SPAŘENÝCH KOŘÍNKŮ
Velmi jednoduchý, levný ale vždy výborný salát ze spařené zeleniny doplněný vařenou pšeničnou lámankou a sladkokyselou zálivkou.
do hodiny průměrná cena jednoduchá

POHANKA V SÝRU

ZAPEČENÁ SE SMĚSÍ BYLINEK
Spařenou pohanku snadno zapečete se sýrem, vejci a posekanými bylinkami a vytvoříte tak skvělý pokrm nebo zajímavou přílohu.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

POHANKOTO SE ŽAMPIONY

VARIACE NA RIZOTO Z POHANKY
Pohanka je velmi cenná potravina a docela snadno z ní lze připravit různé pokrmy jako například z rýže. Ochucení houbami v tomto případě žampiony používali už naši prapředkové.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

POHANKOVÉ KARBANÁTKY

SKVĚLÁ INSPIRACE Z VALAŠSKA
Z pohankové kaše uzeného masa a sýra doplněné vejcem a škrobovou moučkou připravené karbanátky lze podávat samostatně třeba se salátem, nebo jako zajímavou přílohu. Také jejich ochucení lze různě upravit.
do hodiny levný pokrm střední

POHANKOVÉ KNEDLÍKY

ZAJÍMAVÁ PROMĚNA ŽEMLOVÝCH KNEDLÍKŮ
Knedlíky připravené ze spařené pohanky, vajec a žemle. Ideální k dušeným masům a zeleninám, pečeni a podobně. Jer možné je doplnit nitkami mrkve, celeru, bylinkami, kousky uzeného masa či šunky, uzeným tofu a podávat je se zelím jako špekové knedlíky.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

POHANKOVÉ PLACKY

VARIANTA NA OBLÍBENÝ BRAMBORÁK Z POHANKY
Připravit placky z pohankové lámanky je snadné. V podstatě se jedná o ochucenou pohankovou kaši upečenou na pánvi. Uvedený recept je základní a nic vám nebrání doplnit těsto o kousky uzeného masa nebo škvarky či rozpečenou slaninu.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]