Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Recepty

Vyhledávání

Délka přípravy:
Cena:
Náročnost:
Z jaké kuchyně:
 
do 20 minut vyšší cena jednoduchá

JAPONSKÁ POLÉVKA

UNIKÁTNÍ A VELMI ZDRAVÁ LAHŮDKA
Rychlá a velmi atraktivní polévka s dary moře zahuštěná pastou MISO z fermentované sóji a ječmene. Je možné ji doplnit předem uvařenými mořskými řasami, případně namísto darů moře povařit v polévce maso z ryby.
do hodiny průměrná cena střední

JAPONSKÝ SALÁT

NEVŠEDNÍ TĚSTOVINOVÝ SALÁT
Svěží salát z rýžových těstovin, spařené zeleniny a mořských řas, který můžete doplnit rybím masem, dary moře a podobně.
během dopoledne levný pokrm jednoduchá

JARNÍ BRAMBOROVÝ

SVĚŽÍ SALÁT Z BRAMBOR
Jemný a osvěžující bramborový salát spojený dresinkem s hořčice, medu, oleje, octa, soli a nastrouhaných vaječných žloutků.
do 20 minut průměrná cena jednoduchá

JARNÍ SALÁT

LISTOVÝ S HOŘČICOVÝM DRESINKEM
Listový salát ochucený hořčicovým dresinkem zjemněným kysanou smetanou. Ve složení listů a lístků lze provést libovolné změny ve prospěch rukoly, čekanky a podobně.
do hodiny levný pokrm střední

JÁTRA V PARMAZÁNU

KŘEHOUČKÁ ZAPEČENÁ JÁTRA
Kousky jater obalené ve škrobové moučce a koření zůstanou po rychlém opečení šťavnaté
během dopoledne vyšší cena vysoká

JEHNĚČÍ ROLÁDA

KULINÁŘSKÝ SKVOST K OSLAVĚ JARA
Namísto pečené jehněčí nebo kůzlečí kýty můžete připravit z levnějších částí mladého masa skvělou roládu. V tomto případě doplněnou špenátovými listy.
během dopoledne levný pokrm střední

JIDÁŠE

TRADIČNÍ PAŠIJOVÉ PEČIVO
Jednoduché kynuté pečivo přislazené medem se podle tradice peče z různě stočených pramenů těsta. Rozválené prameny jsou připomínkou Jidáše, jeho zrady a následně smrti na provaze.
do hodiny levný pokrm jednoduchá

JIHOČESKÁ KULAJDA

TRADIČNÍ JIHOČESKÁ POLÉVKA
V dřívějších dobách se polévky s kořením a posílené vejcem připravovaly z obilných vloček či otrub. S příchodem brambor a nejčastějším zahušťováním tak zvanou "závrtkou" - hladkou moukou promíchanou se smetanou, se připravuje tato tradiční polévka, také nazývaná friko, kudlanka, zakudlaná a podobně.
během dopoledne průměrná cena střední

JOGURTOVÝ DORT

VIŠŇOVÉ POKUŠENÍ Z LEDNICE
Zdravé mlsání ze ztuženého jogurtu na plátu piškotu je osvěžující a překvapivě jednoduché na přípravu. Ochucení ovocem můžete libovolně pozměnit.
do hodiny průměrná cena vysoká

KANTONSKÉ KULIČKY

ZAJÍMAVÁ RECEPTURA Z ČÍNSKÉ KUCHYNĚ
Malé masové kuličky zapečené v rýži přivoněné červeným chilli olejem a doplněné navinulou omáčkou se žampiony a cibulí. Namísto směsi mletého masa můžete použít kuřecí maso nebo připravit kuličky zcela bez masa na bázi nastrouhaného tofu.
do 20 minut průměrná cena střední

KAPR PODLE ROŽMBERKŮ

DŮKAZ, ŽE PROSTÉ MŮŽE BÝT KRÁLOVSKÉ
Pečený kapr podlévaný vínem a medem podávaný na chlebové topince.Tento recept je upravenou variantou historického návodu ze zámku v Třeboni. Dokazuje, jak lze jednoduše a přitom velice zajímavě připravit kapra, případně i jiné druhy ryb.
do 20 minut průměrná cena střední

KAPŘÍ BIFTEČKY

VÝBORNÉ A ZARUČENĚ BEZ KOSTÍ
Na uzoučké proužky nakrájené maso kapra lze velmi tvořivě ochutit a vzápětí upéci. Díky tomu, že tenké kosti překrájíte na droboučké kousky, budete biftečky konzumovat zcela bez kostí - bezpečně i pro děti.
do hodiny vyšší cena střední

KAPŘÍ HRANOLKY

NEUVĚŘITELNÁ PROMĚNA KAPRA
Menší proužky kapra marinované v kořeněné směsi, obalené v mouce a škrobu a usmažené nebo křupavě vypečené v horkém tuku chutnají i těm kdo ryby nemají v oblibě.
na druhý den levný pokrm jednoduchá

KOČIČÍ SVATBA

HRÁCH A KROUPY TO NENÍ VŮBEC HLOUPÝ
Starodávný pokrm, který je možné polepšit rozškvařenou slaninou. Můžete připravit ochucený vařený hrách s krupkami nebo rýží jako zajímavou přílohu i coby samostatný pokrm.
během dopoledne průměrná cena střední

KOLENO NA PIVĚ

LAHŮDKOVÁ ZÁLEŽITOST
Speciálně upravené rolované koleno dopečené na černém pivě a medu potěší nejenom milovníky tradiční české kuchyně.
do hodiny průměrná cena střední

KOVBOJSKÉ FAZOLE

PÁLIVÉ FAZOLE S KLOBÁSOU
Klobásu krátce opečeme, přidáme pórek, kukuřici, kapie a fazole, ke konci zalijeme a přidáme chilli omáčku.
do 20 minut průměrná cena střední

KRÁJENÉ KUŘECÍ BIFTEČKY

ŠŤAVNATÉ BIFTEČKY S OVOCNOU OMÁČKOU
Na kousky nakrájená kuřecí svalovina, promíchaná s kořením, vejci a škrobovou moučkou, vytvoří základ pro křehké řízečky nebo biftečky. Základní směs můžete různě doplňovat kořením i doplňky jako třeba zeleninou, slaninou a podobně.
během dopoledne průměrná cena střední

KRÁLÍK V BALÍČKU

FRANCOUZSKÁ INSPIRACE NA ČESKOU TRADICI
Netučné králičí maso je dobré připravovat spolu s kouskem slaniny nebo prorostlého vepřového masa. V tomto případě dochází k ideálnímu spojení s uzenou slaninou a také ochucení divokým kořením a bylinami.
na druhý den vyšší cena vysoká

KŘEPELČÍ VEJCE VE SKLE

LAHŮDKA NEJENOM PRO LABUŽNÍKY
Efektní, i když složitější příprava křepelčích vajec v čiré želatině s řezy sardelky a podávaných na opečených krutonech chleba nebo žemle.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]