SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ
Krok 2
Nejprve opékejte za stálého míchání v rozpáleném omastku stejnoměrné plátky kořenové zeleniny.
Polovinu zeleniny by měl tvořit celer. Když se okraje zeleniny počnou opékat přidejte na hrubo krájenou
cibuli. Po chvíli přihoďte polovinu slaniny nakrájené na plátky či kostičky. Ta se rozpustí a celý základ se
bude snáze opékat. Když se cibule osmaží dozlatova přidejte do základu cukr. Ten se po chvilce
rozpustí a začne karamelizovat. Vařečka či jiné míchací náčiní začne jakoby váznout a to je chvíle, kdy
přijde do základu hořčice. Vše krátce intenzivně osmahněte a poté zalijte vodou či masovým vývarem.
Přidejte divoké koření, nejlépe zabalené v gáze či uzavřené ve vyvařovacím sítku.