Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

Krok 2

Nejprve opékejte za stálého míchání v rozpáleném omastku stejnoměrné plátky kořenové zeleniny. Polovinu zeleniny by měl tvořit celer. Když se okraje zeleniny počnou opékat přidejte na hrubo krájenou cibuli. Po chvíli přihoďte polovinu slaniny nakrájené na plátky či kostičky. Ta se rozpustí a celý základ se bude snáze opékat. Když se cibule osmaží dozlatova přidejte do základu cukr. Ten se po chvilce rozpustí a začne karamelizovat. Vařečka či jiné míchací náčiní začne jakoby váznout a to je chvíle, kdy přijde do základu hořčice. Vše krátce intenzivně osmahněte a poté zalijte vodou či masovým vývarem. Přidejte divoké koření, nejlépe zabalené v gáze či uzavřené ve vyvařovacím sítku.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]