Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ROLOVANÉ KOLENO

Krok 1

Vepřové koleno zbavte kostí a to tak, že podílně proříznete kůži v místě, kde cítíte pod kůží kost. Potom kůži i s masem postupně odřezávejte od kostí. Vůbec nevadí, když na kosti kousky masa zůstanou. Ty odřízněte následně. Vykostěné koleno položte kůží na podložku a jednotlivé svaly prořežte tak, aby pokryly pokud možno rovnoměrně celou plochu kůže. Tím, že se svalovina prořeže dojde k tomu, že při tepelné úpravě bude držet potřebný tvar válce.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2021 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]