Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

POHANKOTO SE ŽAMPIONY

Krok 1

Pohanku propláchněte studenou vodou, poté ji vložte do vroucí, osolené vody, zamíchejte a přiveďte k varu. Vody by mělo být dvojnásobné množství než je pohanky (jako když vaříte rýži). V okamžiku, kdy se pohanka začne vařit ji stáhněte z tepla, přikryjte a nechte asi dvacet minut dojít. V podstatě se pohanka nevaří ale jenom spaří, to stačí aby změkla a zároveň v ní zůstaly všechny významné živiny a látky, zvláště rutin. Hrnec nebo kastrol s pohankou můžete nechat v teplé troubě. Naše babičky dávaly spařenou pohanku dojít do peřin.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2023 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]