Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ZELNÝ SALÁT

UNIVERSÁLNÍ A VYZKOUŠENÝ RECEPT
do 20 minut levný pokrm jednoduchá
Křehký zelný salát s možností mnoha zajímavých proměn. Lze ho doplnit jablky, křenem, rozpečenou slaninou, mrkví, pórkem a podobně
ZELNÝ SALÁT
5 porcí po 200g

Suroviny


zelí hlávkové bílé 1 g
sůl 20 g
cukr krupice 60 g
olej 60 g
ocet 60 ml

Variace a možnosti

Postup


1

Zelí očistěte, vykrojte z něho košťál a poté ho nakrájejte na jemné nudličky. Vložte do nádoby, přidejte sůl, cukr a olej a vše lehce promíchejte. Následně nechte v chladnu asi 15 minut odpočinout. V té době salát zkřehne.

2

Před samotným podáváním do salátu vmíchejte ocet a podávejte. Množství ochucovadel můžete upravit podle vaší chuti, případně doplnit čerstvě pomletý pepř, nasekanou petrželovou nať a podobně
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]