Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ZELENINOVÁ TEMPURA

SMAŽENÉ, KŘUPAVÉ KOUSKY ZELENINY
do 20 minut levný pokrm jednoduchá
Velmi jednoduchý recept, který snadno a rychle připravíte z čerstvé zeleniny a těstíčka. Podle složení zeleniny, surovin a použitého koření z něho snadno vytvoříte slavnostní pohoštění.
ZELENINOVÁ TEMPURA
4 porce

Suroviny


celer 100 g
mrkev 100 g
cuketa 100 g
cibule 60 g
paprika barevný mix 150 g
olej na smažení  
vejce na těstíčko 3 ks
mouka pšeničná hladká na těstíčko 100 g
bramborový škrob na těstíčko 50 g
mléko na těstíčko 100 ml
sůl 12 g
směs pepřů i jiné koření  

Variace a možnosti

Místo mléka můžete použít na zadělání těstíčka bílé víno nebo pivo. případně ho doplňte strouhaným parmazánem a podobně.

Postup


1

Omytou a očištěnou zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky. Podle jejího charakteru zvolte velikost či tloušťku. To proto aby při smažení zelenina jen lehce změkla. Tvrdou, kořenovou zeleninu můžete případně i krátce předem povařit.

2

Z vajec, mouky, škrobové moučky, mléka a soli spolu s kořením vymíchejte těstíčko. Pokud máte čas nechte ho deset minut odstát. Těstíčko lze doplnit semínky, strouhaným kokosem, různým kořením a podobně.

3

Do těstíčka máčejte kousky zeleniny a smažte je v rozpáleném oleji. Usmaženou zeleninu nechte okapat na papírové utěrce a vzápětí podávejte s ochucenou kysanou smetanou, šlehaným tvarohem, jogurtovým dresinkem a podobně.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2020 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]