Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ZELENÁ OMELETA

RYCHLÁ A BÁJEČNĚ VOŇAVÁ
do 20 minut průměrná cena střední
Osmahnuté rohlíky zalité rozšlehanými vejci s bylinkami, špenátem a sýrem vytvoří na pánvi během několika minut delikátní omeletu.
ZELENÁ OMELETA
na 4 porce

Suroviny


vejce 6 ks
pečivo 3 rohlíky 100 g
špenát listový 50 g
sýr cihla 50 g
sůl 10 g
smetana 12% 50 ml
bylinky směs rozmarýn, tymián, šalvěj  
libeček snítka  
petrželová nať hrstka  
olej nebo sádlo 50 ml

Variace a možnosti

Namísto velké omelety můžete péci malé placičky v lívanečníku nebo na pánvi. Pro dokonalý gurmánský požitek zkuste potřít pečenou omeletu máslem a postrouhat trochou muškátového oříšku.

Postup


1

Vejce, smetanu a sůl důkladně rozšlehejte. Do směsi přidejte jemně nastrouhaný sýr, rozsekané byliny a natě i pokrájené špenátové listy (nejlépe čerstvé - nespařené).

2

Na pánvi s nepřilnavým povrchem osmahněte velmi krátce na kostičky nakrájené rohlíky. Vzápětí je zalijte vaječnou směsí a zvolna pečete z obou stran na pánvi.

3

Ihned podávejte se salátem, případně smetanovým dipem a podobně.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]