ZAPEČENÝ ANANAS
RYCHLÁ SLADKOST PRO MALÉ I VELKÉ
Jednoduchý sladký dezert s možností mnohých proměn. Základem je máslová drobenka (na Moravě posypka), která se rozpeče s kousky ovoce.
Postup
Nejprve smíchejte z mouky, cukru a másla drobenku. Přivoňte ji skořicí. Asi dvě třetiny drobenky rozdělte do
zapékacích mističek, nejlépe ze skla či porcelánu vhodného na zapékání. Misky můžete nejprve vymazat
trochou másla.
Poté poskládejte na drobenku kousky či plátky ovoce, v tomto případě čerstvého ananasu a pak vše
posypte zbývající drobenkou
Pečte v předehřáté troubě do růžova při 180 stupních.
Jednotlivé porce doplňte kysanou smetanou, jogurtem nebo ušlehanou smetanou.
Velmi dobrá je takto zapečená rebarbora nebo jakékoliv nakyslé ovoce nebo také smíšený ovocný salát.