Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ZAPEČENÝ ANANAS

RYCHLÁ SLADKOST PRO MALÉ I VELKÉ
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Jednoduchý sladký dezert s možností mnohých proměn. Základem je máslová drobenka (na Moravě posypka), která se rozpeče s kousky ovoce.
ZAPEČENÝ ANANAS
6 menších porcí

Suroviny


máslo 150 g
cukr moučka 70 g
ananas nebo jiné ovoce 400 g
skořice mletá  
kysaná smetana na ozdobu 200 ml

Variace a možnosti

Postup


1

Nejprve smíchejte z mouky, cukru a másla drobenku. Přivoňte ji skořicí. Asi dvě třetiny drobenky rozdělte do zapékacích mističek, nejlépe ze skla či porcelánu vhodného na zapékání. Misky můžete nejprve vymazat trochou másla.

2

Poté poskládejte na drobenku kousky či plátky ovoce, v tomto případě čerstvého ananasu a pak vše posypte zbývající drobenkou

3

Pečte v předehřáté troubě do růžova při 180 stupních.

4

Jednotlivé porce doplňte kysanou smetanou, jogurtem nebo ušlehanou smetanou. Velmi dobrá je takto zapečená rebarbora nebo jakékoliv nakyslé ovoce nebo také smíšený ovocný salát.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]