Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ZAPEČENÁ SÝROVÁ ROLÁDKA VE SLANINOVÉ KOŠILCE

CHUTNÁ ZAPEČENÁ ROLÁDKA
průměrná cena střední
Začíná grilovací sezona a období párty. Nabízíme recept na lahodnou chuťovku k pivu a vínu.
ZAPEČENÁ SÝROVÁ ROLÁDKA VE SLANINOVÉ KOŠILCE

Suroviny


listové těsto 250 g
anglická slanina (nejlépe však oravská) 150 g
sýr koliba 200 g
cibule jarní 1 x svazek
Kapie 1 ks
kečup (dobrého) 5 lžic(e)
brynza 100 g

Variace a možnosti

Postup


1

250 g lístkového těsta rozválíme na tenký plát. Těsto jemně osolíme, potřeme troškou kečupu a poklademe plátky oravské slaniny, pak plátky sýru koliba.

2

1 svazek jarní cibulky nebo 1 kapii jemně nakrájíme na malé kousky a posypeme jí po celé ploše. Těsto pevně zavineme do tvaru válečku, ze kterého pak krájíme 1-1,5cm silné plátky.

3

Nakrájené plátky položíme na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme do zlatova.

4

Nakonec jednotlivé roládky poklademe kousky brynzy a znovu vložíme do trouby. 2-3 minuty dopékáme.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]