Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

LIDOVÁ KLASIKA Z TUČNÉHO VEPŘE
během dopoledne průměrná cena jednoduchá
Jednoduchý recept pro všechny kdo rádi klasickou pečínku, v tomto případě závitek plněný kysaným zelím s cibulí a slaninou.
ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK
na 6 porcí

Suroviny


vepřové maso bok či krkovice 900 g
cibule 150 g
uzená slanina 100 g
kysané zelí bílé 750 g
sůl 15 g
kmín celý či drcený  

Variace a možnosti

Plátky masa můžete potřít také česnekem, popřípadě do každého závitku vložit snítku rozmarýnu. Také vyzkoušejte péci společně se závitky nakrájené brambory

Postup


1

Na pánvi rozpečte slaninu a na ní zapěňte nakrájenou cibuli, přidejte překrájené kysané zelí, sůl a kmín.

2

Vepřový bok nebo krkovici nakrájejte na stejnoměrné plátky. Můžete je případně lehce rozklepat paličkou. osolte je a okmínujte. Na ně pak rozdělte připravené zelí. Plátky stočte do závitků a uložte do pekáče, podlijte vodou nebo vývarem a pečte pod poklicí při 170 stupních asi 30 minut.

3

Nakonec závitky dopékejte odkryté při 190 stupních aby se na povrchu krásně opekly. Napečené okraje pekáče oškrabejte do vypečené šťávy a rozvařte je. Podávejte s vařenými bramborami, knedlíky, noky a podobně.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]