Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

WESTERNOVÝ ŠPÍZ

ŠPÍZ SE ZELENINOVOU OMÁČKOU
průměrná cena střední
Omáčku rozmixujeme, necháme vychladnout a vmasírujeme do špízu, špeku a cibule. Grilujeme nad ohněm.
WESTERNOVÝ ŠPÍZ
1 porce

Suroviny


Vepřová kotleta 80 g
hovězí roštěnec 80 g
kuřecí prso 80 g
cibule  
anglická slanina nebo špek 50 g
kořenová zelenina 100 g
cukr krystal 2 lžic(e)
olivový olej 5 lžic(e)
pepř černý drcený  
červená řepa černé 250 ml
sójová omáčka 1 lžic(e)
Jíška tmavá 2 lžic(e)

Variace a možnosti

Postup


1

Připravíme si zeleninový základ jako na svíčkovou, zasypeme cukrem a uděláme si karamel. Základ musí být tmavý, ale nesmí se připálit.

2

Zalijeme černým pivem, přidáme tymián, osolíme, opepříme, přidáme sojovou omáčku a krátce zavaříme.

3

Omáčku zahustíme tmavou jíškou a vše důkladně rozmixujeme.

4

Necháme vychladnout a poté vmasírujeme do připraveného špízu z masa, špeku a cibule.

5

Grilujeme nad ohněm. Podáváme s opečenými bramborami.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]